Cover
Kijk terug
Foto's
Design Thinking workshops
Interview Bazelmans
Interview Leijgraaf
Interview KarakterFaculteit
Fijne zomer

Delen

Delen

Webinar Talkshow Donderdag 18 juni YouTube

Webinar talkshow

>> Kijk 'm hier terug

Foto's achter de schermen

>> Klik hier

Design Thinking workshops

Nog enkele plekken vrij op 7 en 9 juli

Interviews met ondernemers

>> Bazelmans, ROC de Leijgraaf & KarakterFaculteit

Twan huys, mechtild stultiens, wim davidse en marith bloem schitteren in

Allereerste webinar talkshow 

Kijk terug 

Foto's

Nu zelf aan de slag met focussen en futurizen? We helpen u graag op weg.   >> klik hier om aan te melden

“Dan heb ik het over de nacht van 15 op 16 maart. We hadden net gehoord dat we in lockdown gingen. Hoe moesten we in godsnaam onze 50 mensen aan de gang houden? Om je een idee te geven: wij verhuren en verkopen audiovisuele middelen voor bedrijven en evenementen. Van de verhuurafdeling verdampte 80% van onze omzet. De dag erna werd ik wakker en dacht: we moeten door, we gaan die eindstreep halen en het gaat ons lukken ook. Ik stond weer in mijn kracht.” En hoe.

 

Met een magazijn vol met audiovisuele middelen en een ruimte van 150 m2, dat ooit bedoeld was als demoruimte, kregen we het idee om die om te bouwen tot een studio voor artiesten en het bedrijfsleven vanwaar zij kunnen streamen en webcasten. Dat idee hebben we opgepakt, uitgevoerd en zo ontstond een professionele studio die voorlopig niet meer weg te denken is. Voor webinars, seminars of interne bijeenkomsten, online uiteraard. ‘Van kramp naar kracht’ is er ook uitgezonden. Boekingen lopen nu al door tot november.

 

Licht in de tunnel

“Ik had in mijn hoofd dat we nieuwe takken aan moest boren met de materialen die we al hadden”, vertelt Bazelmans. “Omdat we veel vrachtwagens, trailers en bakwagens hebben, zijn we ook transporten gaan rijden voor een transportbedrijf. Niet het werk waarvoor onze mensen in eerste instantie zijn aangenomen”, weet de eigenaar ook, “maar ik kon ze zo wél aan de gang houden.  Dat creatief denken – volgens mij is dat waar ondernemen over gaat -  daar kreeg ik ook wel een enorme drive van. Inmiddels zie ik weer licht in de tunnel, al moet ik toegeven dat ik de horizon nog niet in zicht heb.”

 

Inclusief ondernemen

Heb je het over inclusief ondernemen, dan is Bazelmans Audio Visual daar het afgelopen jaar al behoorlijk mee bezig geweest. “Van IBN hebben we bijvoorbeeld hele mooie opdrachten gekregen, vervolgens van AANtWERK en toen zijn we ook meteen lid geworden. Ik zei ja, gewoon omdat het goed voelde. Laatst hebben we te horen gekregen dat we de aanbesteding van de Provincie Noord-Brabant hebben gewonnen: de komende vier jaar verzorgen we alle audiovisuele techniek bij interne en externe events. Een opdracht waar we enorm trots op zijn en waarmee we nog meer betekenis kunnen geven aan inclusief ondernemerschap. Dat is iets wat bij ons past.”


www.bazelmans.com

Peer van Summeren is blij dat zijn scholen weer beperkt open zijn. “Met name voor de kwetsbare jongeren was dat goed. Een groep die we met het afstandonderwijs kwijt aan het raken waren. Want de echt noodzakelijke pedagogische relatie is toch vooral een fysieke. Zoals een docent van ons schreef: “Ik wil ze echt in de ogen kunnen kijken en niet naar een rondje met een pasfoto in Teams”.

Buiten de lichtpuntjes zoals elkaar nu weer écht ontmoeten en het feit dat specifieke stukken van het onderwijs juist heel goed digitaal verzorgd kunnen worden, verwacht Van Summeren ook tegen problemen aan te lopen. “We zullen een tekort aan stageplaatsen hebben. Flink wat bedrijven en instellingen hebben het moeilijk en zijn nu niet toegerust om onze studenten te begeleiden. We zijn nu druk doende met een aantal scenario’s voor het nieuwe schooljaar in de wetenschap dat het 'oude normaal' niet meer terug komt.”

U kunt helpen

Heeft u als werkgever stageplekken beschikbaar? Laat het ons weten via info@aantwerk.nu. U kunt hiermee Peer, maar ook andere bestuurders van mbo onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij onze netwerken er enorm mee van dienst zijn.


“Ik ben er allereerst van overtuigd dat de coronacrisis ons het besef brengt dat we het met z’n allen op een andere manier moeten gaan doen. Mensen gaan steeds slimmer en efficiënter denken, oude patronen gaan op de schop en om het hoofd boven water te houden ontstaan de bijzonderste samenwerkingen. Creativiteit en innovatie die een hoop energie opleveren. Waar we op dit moment wel waakzaam voor moeten zijn, is de aandacht die we geven aan het terugkeerproces. Hiermee bedoelen we dat medewerkers van thuiswerken weer terug gaan keren naar kantoor. Je kunt dat vergelijken met medewerkers die na een langdurig ziekteproces weer aan de slag gaan, echter ze re-integreren nu allemaal tegelijkertijd. Neem de tijd voor dit proces, ondanks de behoefte van jou als werkgever om zo snel mogelijk weer volop er tegenaan te gaan en de werkdruk op te voeren vanwege financieel belang.”

Over de KarakterFaculteit

We begeleiden ondernemers en organisaties met een zeer gerichte aanpak, die elke keer weer volledig maatwerk is. Bovendien adviseren en ondersteunen we niet alleen, we zorgen ook voor opleiding en implementatie. Zo creëren we duurzame organisaties met daadkrachtige ondernemers en gemotiveerde medewerkers!


Fijne zomer!