Cover
Locatie

Hendriks SGR

Verhalen
Sfeerverslag
Nieuwe partner Sterker Werkt
Foto's
Fijne feestdagen!

Delen

Delen

Uitreiking AANtWERK Award Woensdag 11 december - Ruwenberg

De winnaar Hendriks SGR pioniert in

inclusief ondernemerschap in Noordoost-Brabant

Wat een heerlijke avond

Bekijk de film!

Prachtige foto's

Sta jij erbij?

Sterker Werkt

Dit zijn de mensen achter het bedrijf

Marith Bloem van Hendriks SGR wint AANtwerk award:

"Dit is toch supervet!" 

De locatie van het najaarsevenement

De Ruwenberg in Sint-Michielgestel

AANtWERK Award gaat naar Hendriks SGR

Tijdens het najaarsevenement van bedrijvennetwerkclub AANtWERK bij de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel won het Berghemse vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR woensdagavond de AANtWERK Award. Een eervolle prijs voor inclusief ondernemerschap in Noordoost-Brabant. Die staat voor het bieden van werkplekken aan mensen die extra aandacht nodig hebben om een baan te vinden en te houden. De winnaar nam het op tegen drie andere Brabantse organisaties die ieder op bijzondere wijze investeren in hun medewerkers. Het publiek kreeg de finale stem.

In een filmpje dat aan het publiek werd getoond vertellen drie medewerkers van Hendriks SGR over zichzelf en hoe ze het vinden om bij dit bedrijf te werken. Een student die ooit hoopt om uitvoerder te worden en een medewerker die er zijn schilderkunsten uit mag oefenen net als in zijn thuisland Syrië. Daarna zagen we een dappere man die voor de camera vertelt dat hij zo blij is met deze kans omdat het na een traumatische gebeurtenis in zijn leven moeilijk is om weer aan werk te komen. Allemaal indrukwekkende verhalen die je raken. Je ziet namelijk dat deze mensen door hun werk weer mee kunnen doen in de maatschappij. Dat doet zoveel met ze. Andersom zien we hoe talentvol deze drie zijn en daarmee waardevol voor de organisatie.

Supervet
Winnaar Marith Bloem is directeur van Hendriks SGR en voelt zich een beetje ongemakkelijk voor zo’n een groot publiek, maar is tegelijk opgetogen en blij: “Dit is toch supervet! En zie je die gezichten van mijn medewerkers. Die zijn zo trots! Daar doe je het toch voor. Ik hoop dat we hiermee laten zien dat je in de bouwwereld heel goed kunt werken met mensen die wat extra hulp nodig hebben.” Marith brengt in haar dankwoord ook ter sprake dat ze zich hard wil maken om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de praktijk. De steeds veranderende bouwwereld vraagt daar volgens haar om.

Gewoon doen
Wat de genomineerden Fluidwell, Intrapost, Wiltec en Hendriks SGR kenmerkt, is dat er bij alle vier totaal geen angst is geweest om daadwerkelijk aan de slag te gaan met inclusief ondernemen. Ze doen het gewoon en kijken naar wat er allemaal wél kan. Deze bijzondere werkgevers – want dat zijn ze wel ondanks dat zij zichzelf niet zo bestempelen – vinden dat je iedereen een kans moet geven. Net als in het gewone leven heeft de één gewoon wat andere begeleiding nodig dan de ander. Volgens Bob Hutten, voorzitter van Stichting AANtWERK, zouden meer werkgevers zich zo op moeten stellen en inclusief ondernemerschap een kans moeten geven. Hij gaat hij de komende jaren door met het inspireren en betrekken van werkgevers in Noordoost-Brabant. Om er zo voor te zorgen dat iedereen die dat wil en kan een baan zou moeten hebben.

Verhalen van medewerkers bij Hendriks SGR

In the spotlight!

Even voorstellen: 

Sterker Werkt is onze nieuwe partner!

Kijk snel of jij er tussen staat

Klik hier voor foto's >>


Fijne feestdagen!