Cover
Inhoud
Film
Verspild Talent
Foto's
Lever uw bijdrage
Twitter

Delen

Delen

Voorjaarsevenement AANtWERK Maandag 20 maart bij De Verspillingsfabriek in Veghel

Film

Proef de sfeer in 3 minuten

Verspild Talent

"Kijk naar het talent van mensen"

Foto's

Staat u erbij?

Lever uw bijdrage

Help statushouders aan een werkplek

STOP DE VERSPILLING VAN TALENT

"De allerbeste worden tegen verspilling"

Proef de sfeer

Ook deze keer maakten de heren van Men of Media natuurlijk graag een nieuwe reportage van het voorjaarsevent. Het resultaat is verbluffend en geeft bovendien de sfeer op onze evenementen goed weer. Met dit keer Bob Hutten (voorzitter AANtWERK), Wim van de Donk (Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant) en Ton Wilthagen (hoogleraar arbeidsmarkt Universiteit van Tilburg) aan het woord. Kijk en luister. 

 

Hoe kan het toch dat we ons in Nederland zo inspannen voor het aan het werk krijgen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en we het toch niet voor elkaar krijgen? Dat dachten ook de oprichters van Verspild Talent: WeenerXL, WSD, IBN, Hutten, Start Foundation, Universiteit van Tilburg, Rabobank Veghel-Uden, Beagle Brabant en p2. Stichting AANtWERK is gekoppeld aan deze community van ondernemers, kennisinstellingen en werk- en ontwikkelbedrijven. We ondersteunen deze vernieuwende aanpak om talentverspilling tegen te gaan. Tijdens dit voorjaarsevent was de kick off van het project Verspild Talent. 

Verspild Talent is er voor iedereen die op dit moment geen werk heeft en dat zijn er in Noordoost-Brabant ruim 29.000 waarvan 14.698 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We gaan ervoor zorgen dat bedrijven met ons mee gaan doen om nieuw werk te creëren. Naast de economische waarde, is de maatschappelijke waarde die ontstaat nadrukkelijk onderdeel van de missie.

Geen verspild talent!
Kijk jij naar de talenten van mensen? Wil je daarmee in 2017 met jouw bedrijf het verschil maken? En ben je werkzaam in de regio Noordoost-Brabant? Sluit je dan aan bij Verspild Talent. Wil je de flyer lezen, klik hier. Neem om je aan te melden of voor meer informatie contact op met Monique de Leeuw of Ellen Boschker.

Impressie voorjaarsevenement

Foto's >>

Help statushouders aan een werkplek!

Tijdens het voorjaarsevent gingen Wim van de Donk en Bas Schuiling (coördinator kansrijke koppeling AgriFood Capital) dieper in op het thema arbeidsparticipatie statushouders. Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant: "Er zijn genoeg kansen om zinvol werk te creëren en om de verbindingen te leggen, maar dat moet wel iemand gaan doen. We moeten inzetten op het verspreiden van het verspillen van talent." Laten we ons regionaal sterk maken en samen verantwoordelijkheid nemen!

Lever uw bijdrage
Om dit voor elkaar te krijgen hebben we uw hulp nodig. Meld u daarom aan om een bijdrage te leveren en zo een statushouder te helpen aan een werkervaringsplaats of werkplek. Stuur een mail naar info@aantwerk.nu en we zorgen voor de juiste begeleiding en koppeling met het SW-bedrijf/WSP in uw regio.

Benieuwd naar het voorjaarsevent op social media?

Check de tweets  >>