Cover
Inhoud
Film
Renzo Deurloo
Foto's
Tips sociaal ondernemen
Twitter

Delen

Delen

Voorjaarsevenement AANtWERK Dinsdag 22 maart bij Kasteel Maurick in Vught

Film

Proef de sfeer in 3 minuten

Spreker Renzo Deurloo

"Wat is normaal?"

Foto's

Staat u erbij?

Nieuw! Sociaal ondernemen in de praktijk

Tips uit de workshop bij de Koninklijke Landmacht

naast inspiratie ook

"Vermaak bij Kasteel Maurick"

Proef de sfeer

Na het succes van vorige keer, maakten de heren van Men of Media natuurlijk graag een nieuwe reportage. Het resultaat is verbluffend en geeft bovendien de sfeer op onze evenementen goed weer. Met dit keer Erik Rosier (AANtWERK), Hans van der Lee (founder depostBode) en Jan Pommer (burgemeester gemeente Sint-Michielsgestel) aan het woord. Kijk en luister. 


“Een ‘normaal’ kind gaat naar de basisschool, dan naar de middelbare school en begint vervolgens aan een opleiding. Zelf heb ik op maar liefst vier scholen gezeten. Ik kan niet stil zitten. Dat is mijn beperking. Rekenen kon ik als de beste en deze eigenschap was blijkbaar erg gewild bij verschillende bedrijven. Zo ben ik via een stageplek bij de beurs binnengerold en vanuit daar heb ik nog enkele jaren in het vastgoed gewerkt.” Renzo Deurloo voelde zich in het vastgoed niet op zijn plek en besloot met zijn bedrijf GreenFox bestaande verlichting te renoveren. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bleken zijn ideale werknemers. Het werd een groot succes. In 2013 behoorde GreenFox tot de twintig snelst groeiende bedrijven van Nederland.

“Ik had arbeid nodig en ging op zoek naar mensen die mijn idee uit konden voeren”, vertelt Deurloo die vervolgens een kijkje nam bij het sociale werkbedrijf. “Daar kwam ik in contact met hele bijzondere en vooral directe mensen. Deze eerlijke omgeving wilde ik een kans bieden en ik geloofde meteen dat we iets voor elkaar konden betekenen.”

Waar ben je goed in?
“We hebben nog steeds een fout beeld van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vindt de ondernemer. “80% denkt dat zulke mensen erge lichamelijke én geestelijke beperkingen hebben. Dat beeld klopt niet. Er is een hoge gunfactor, maar in het achterhoofd wordt altijd gedacht: als we er maar geen last van hebben. Draai dat eens om en laat zien wat ze juist wél kunnen. Dan kan een autist ineens veel beter gestructureerd werk aanpakken dan een ‘normaal’ persoon. En zie je een kunstenaar al administratief werk doen? Iedereen doet iets waar hij goed in is. Dat is de kern van Greenfox en hierdoor hebben we ons ook door kunnen ontwikkelen.”

Toekomst
“Ons toekomstbeeld is om nog verder door te groeien en vooral om nog vaker de positieve kanten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te benadrukken. Er is niks mooiers om te zien hoe deze doelgroep enorm geniet tijdens het werk.“

Bekijk Renzo in de sfeerreportage van het voorjaarsevenement of neem een kijkje op www.green-fox.nl.

Impressie voorjaarsevenement

Foto's >>

Tips voor sociaal ondernemen

In de workshops van AANtWERK krijgen we praktische tips over het werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zo ook tijdens de workshop bij de Koninklijke Landmacht op maandag 14 maart. Nieuwsgrierig? Klik hier voor het handige overzicht.

Natuurlijk kunt u zich nu al inschrijven voor de workshops die in 2016 op de planning staan. Kijk hier voor het actuele overzicht en schrijf u direct in. 

Benieuwd naar het voorjaarsevent op social media?

Check de tweets  >>